A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Korzikán hatvan helyi nézte végig, hogy húszan vernek össze egy homoszexuális párt


Borzalmas támadásról számolt be a francia TÊTU magazinnak egy homoszexuális pár. Állításuk szerint július 14-én éjjel Korzikán kisebb tömeg, körülbelül húsz ember támadta meg őket. Az eset után feljelentést tettek.


“Épp táncoltunk a pasimmal és a rokonaival… Erre megtámadtak minket” – írta Mickaël és Benoît még aznap hajnalban a TÊTU-nak. A helyi rendőrkapitányság megerősítette, hogy “erőszakos cselekményt követtek el július 14-én este“, és vizsgálatot indítottak.

A pár Benoît családjánál töltött egy kis időt Macinaggio kikötője közelében. A két férfi a táncparketten volt, amikor észrevettek egy csapat fiatal tinédzsert. “Egy csapat 15 és 20 év közötti fiatal tinédzser nevetett rajtunk, és lebuziztak” – mesélte Mickaël. “Az egyikük mutatott nekem egy fotót, amin valaki épp egy szivárványzászlóra pisil. Igyekeztem nyugodt maradni, és elmondani, hogy én is meleg vagyok. Abban a pillanatban elővette a keresztjét, és közölte, hogy ez természetellenes” – mondta a TÊTU-nak.

Ezután a két férfi sétálni indult. Az alig néhány száz fős faluban nem sokkal később ismét találkoztak az őket sértegetőkkel és ekkor már a hangnem is feszültebb volt. “Egy srác megragadta a karomat, és rám szólt, hogy hagyjam békén, majd buzinak nevezett. Itt kezdtek elfajulni a dolgok” – mondta Mickaël. Ütések következtek és a homoszexuálisok vallomása szerint hamarosan mintegy húsz férfi támadt rájuk, miközben körülbelül hatvan helyi végignézte az egészet.

A párt végük a Benoît családja által hívott rendőrség és mentők mentették meg. Elmondásuk szerint még a mentőautóból is hallani lehetett, ahogy a falubeliek azt kiabálják, hogy “buzik”. “Nem tudom, hogyan fog alakulni az ittlétünk hátralévő része. Nem ez az első eset, hogy megtámadnak, de hogy egy egész tömeg ilyen erőszakkal támad rám, az különösen megdöbbentő.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések