Hirdessen itt

Honvédelmi Minisztérium: Magyarországon soha nem lesz transzvesztita parancsnoka a hadseregnek


Rekordösszegű költségvetésből gazdálkodhat jövőre a honvédelmi tárca, mindeközben novemberben veszi át Magyarország a NATO legnagyobb szárazföldi műveletének a parancsnokságát. A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a koronavírus okozta járványt követően a fokozódó migrációs nyomás az illegális bevándorlók tízezreit zúdítja Európára. A keddi kérdőjelben Németh Szilárdot a Honvédelmi Minisztérium Parlamenti Államtitkárát Palányi Nóra kérdezte a Karc FM műsorában.


Rekordösszegű költségvetésből gazdálkodhat jövőre a honvédelmi tárca, a migráns válság óta folyamatosan fizikálisan is védeni kell a határokat és az elmúlt egy évben a koronavírus helyzet alatt is a frontvonalban harcolt a magyar honvédség. Mindeközben Magyarország olyan szerepet vállalt a Naton belül amire eddig még nem került sor. Novemberben Magyarország veszi át a NATO legnagyobb szárazföldi műveletének a parancsnokságát Koszovóban, jövőre pedig ismét a vezető nemzet lesz a balti államok légtérvédelmében.

Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, nemcsak haditechnikai, harcászati és hadvédelmi teljesítmények megteremtése folyik, hanem egy nagyon komoly honvédelmi fejlesztés is. Ha a 2010 előtti Gyurcsány állapotokat és a mai jelent nézzük, összehasonlithatatlan tendenciák mentek végbe. Az államtitkár elmondta, a baloldal jelenleg is próbálja gátolni a a honvédelem fejlesztését az országgyűlésben. Kitért az elmúlt huszonhat év legnagyobb honvédelmi és haderő-fejlesztési programjára is, melyet 2017 januárjától indított el a Magyar Honvédség, ez pedig a Zrínyi program.

Palányi Nóra záró kérdéseként az alábbiakat tette fel műsorában:

A Pride hónapban járunk, Németországban már előfordult a hadsereg tekintetében, hogy egy transznemű parancsnokot neveztek ki. Arra a kérdésre, hogy Magyarországon ilyen előfordulhatna, illetve hogy az LMBTQ részéről érkezik-e a hadseregre e tekintetben nyomás, az államtitkár így válaszolt: Magyarországon ilyen nem fordulhat elő!

A kérdőjel Karc FM heti gyorselemző műsora minden kedden 12:30-kor és 18:30-kor Palányi Nórával. A mostani beszélgetés a lejátszóra kattintva meghallgatható:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések