Hirdessen itt

Felkavaró videó: embertelen körülmények között tartott rabszolgákat egy kegyetlen férfi


Az emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésével gyanúsítható 44 éves sárosdi férfit lakóhelyén fogták el.


Egy férfi 2020 decemberében tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy két hónappal korábban a veszprémi piacon egy számára ismeretlen személy leszólította, aki miután bemutatkozott, megkérdezte tőle, szereti –e az állatokat.

Tovább folytatták a beszélgetést, az idegen fizetésért cserébe birkapásztorkodást, szállást és ellátást ígért neki. A férfi elfogadta az ajánlatot, és az éjszakát már az új sárosdi otthonában, egy fából készült, ablakok nélküli lakókocsiban töltötte.

Napokig itt élt, és elvégezte a rá rótt feladatokat, majd egy melléképületbe, egy idősebb férfi mellé költöztették át. Személyes okmányait elvették tőle.

Az elvégzett munkáiért cserébe bért nem kapott, tisztálkodni nem volt lehetősége, és mint megtudta, a hozzá hasonló sorsú lakótársa nyugdíját is elvette a fogvatartójuk.

Tudomása szerint az elkövető a házkörüli munkák ellátására további elesett embereket vett magához, akiket folyamatosan dolgoztatott, írja a police.hu alapján a Bors.

A nyomozás során összegyűjtött információk alapján a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható 44 éves férfit, és további négy sértettet. Számuk várhatóan a büntetőeljárás során tovább bővül.

A Fejér megyei nyomozók a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együtt 2021. június 30-án kora reggel akciót szerveztek a feltételezett elkövető elfogására, és sárosdi otthonában rajtaütöttek a férfin.

A művelet során a rendőrök az elkövető otthonában, továbbá a hozzá köthető ingatlanon kutatást tartottak, és a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket, személyi okmányokat foglaltak le.



A nyomozók a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállított férfit – őrizetbe vétele mellett – emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésével gyanúsították meg, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések