A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltévedt turistákat mentettek meg az Ipoly-völgyi Különleges Mentők


A 112-es segélyhívó számra érkezett a bejelentés, hogy két turista eltévedt az erdőben: a szakemberek rögtön a keresésükre indultak.


Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők hivatalos Facebook oldalukon tették közzé, hogy csütörtökön két turista eltévedt a Börzsönyben és a közeledő sötétedés miatt azonnal segítségre volt szükségük. Az egységek egy alpintechnikai mentést követően kapták a hívás.

– 15.-én este éppen egy alpintechnikai feladat sikeres végrehajtása után vonultunk be a balassagyarmati mentőbázisunkra, amkor jelzés érkezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletétől, mely szerint a Börzsönyben, Szokolya- Királyrét és Diósjenő között két turista eltévedt és segítséget kérnek. Szerencsére a 112.-es segélyhívó központ pontos GPS-koordinátákkal tudott szolgálni, így a helyszín meghatározása után felvettük mobiltelefonon a kapcsolatot a bejelentőkkel – olvasható a bejegyzésben.



A szakemberek rögtön elindultak, és közel hat kilométerre Diósjenőtől, az erdő mélyén találkoztak a bajba jutott kirándulókkal. A két embernek szerencsére nem esett baja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések