Hirdessen itt

Életveszélyes sérüléseket okoztak a testvérek: fejükre húzott harisnyával verték életveszélyesre a szomszédokat


Vádat emelt egy 24 éves és egy 20 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.


A vádirat szerint a vádlottak testvérek, az idősebbiknek a szomszédaival megromlott a viszonya. 2019 decemberében is szóváltás alakult ki a szomszéd férfival. Ekkor még nem történt tettlegesség, viszont a vádlottak elhatározták, hogy megijesztik őket, ezért egy női harisnyanadrágot szétvágtak, és mindketten a fejükre húzták, kapanyelet, karót vettek magukhoz, és a hajnali órákban elindultak a szomszédba.

Mivel a lakásajtó nem volt kulcsra zárva, bejutottak, a házaspár felébredt. Ekkor a vádlottak rájuk támadtak, a karóval és a kapanyéllel ütlegelték őket. Annyira megverték a házbelieket, hogy védekezésre képtelen állapotba kerültek, ekkor az elkövetők hazamentek. Tartva a felelősségre vonástól, a ruházatukat megsemmisítették, és a reggeli órákban elutaztak.

A sértett férfi 8 napon túl gyógyuló darabos halántékcsonttörést és kemény agyburok alatti vérzést, a nő szintén 8 napon túl gyógyuló, a koponya traumás vérzését szenvedte el, sérüléseik életveszélyesek voltak. Az ügyészség – a más ügyben letartóztatásban lévő vádlottak közül – a büntetett előéletű idősebb vádlottal szemben börtönbüntetést, a büntetlen előéletű fiatalabbik vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések