A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy család autójára dőlt egy fa a viharban: a szülők meghaltak, a két gyerek súlyos állapotban van


Újabb esővel, helyenként jégesővel kísért rendkívül heves szélvihar söpört végig csütörtökön este és péntekre virradóra Csehországon. A szélvihar következtében két ember meghalt, két gyermeket súlyos sérülésekkel kórházba kellett szállítani és evakuálni kellett néhány gyermektábor lakóit.


A tűzoltóknak több mint 1200 helyen kellett beavatkozniuk, mert a heves eső következtében megduzzadt kisebb helyi patakok épületeket, pincéket, kerteket öntöttek el. Akadozik a regionális vasúti közlekedés és mintegy 24 ezer háztartás maradt áram nélkül.

A mentőakciók száma többszöröse a normális napi eseteknek.

A meteorológusok szerint a legsúlyosabb problémák Nyugat- és Dél-Csehországban, valamint az ország észak-keleti régióiban vannak.

A dél-csehországi Písek városa mellett a szélvihar egy nagy fát tépett ki, amely az éppen a mellette vezető útra dőlt, maga alá temetve egy arra haladó személygépkocsit. Az autóban egy fiatal házaspár utazott két kiskorú gyermekével.

Az autóra dőlt fa törzse alá került szülők a helyszínen vesztették életüket, míg két kiskorú gyermeküket súlyos sérülésekkel kórházba szállították a mentők.

A péntek reggeli hírek szerint a gyermekek már nincsenek életveszélyben.

A Prágától keletre fekvő Královohradecky régióban két gyermektábor lakóit kellett kimenekíteniük a tűzoltóknak, mert a szélvihar felforgatta a sátrak egy részét és a tábor területét elöntötte a közeli patak vize. A több mint száz gyermeket a közeli települések iskoláiban szállásolták el ideiglenesen. Hasonló kényszerű táborbontásra a rádió szerint néhány más helyen is sor került.

 A kidőlt fák és a leszakadt vezetékek miatt több helyen megszakadt a regionális vasúti összeköttetés. A közutak forgalmának akadályoztatásáról nincsenek hírek.

Két hete tornádó söpört végig Dél-Morvaországon, amelynek következtében hat ember meghalt, több mint százan kórházba kerültek és az anyagi károk több milliárd koronára rúgnak. A tornádó sújtotta településeken mintegy 170 családi házat teljesen le kell bontani, majd újjápíteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések