A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csarodán tartóztatták fel a nőt gyermekével és a moldáv-román embercsempészt (videó)


Embercsempészés bűntett kísérlete miatt kell felelnie segítőjüknek.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 56 éves moldáv-román állampolgárral szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. július 17-én megkísérelt segítséget nyújtani egy 47 éves német állampolgárságú nőnek és 6 éves német állampolgárságú gyermekének a magyar-ukrán államhatár jogellenes átlépéséhez Ukrajna irányába.

A rendőrök Csarodán vonták intézkedés alá előbb a gyalogosan közlekedő külföldi nőt és gyermekét, majd később a személygépkocsival visszatérő férfit, ezzel megakadályozták a tiltott határátlépést.

A nő és kiskorú gyermeke okmányokkal nem rendelkezett, Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök előállították őket, a férfit embercsempészés bűntett kísérletének gyanújával kihallgatták, és őrizetbe vették – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések