A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brutális: fűrésszel feldarabolta, majd sósavval öntötte le volt szerelme holttestét


A testrészeket egy bőröndben vitte Budapestre a jászladányi nő.


A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szolnoki Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak az elkövetőnek az ügyében, akit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádol – írja az Ügyészség.

A jászladányi nő 2017 őszétől Bécsben élt, ahol megismerkedett egy tunéziai állampolgárságú férfivel, a későbbi sértettel. A férfi felajánlotta a nőnek, hogy házasodjanak össze, a kapcsolat azonban a férfi szerelemféltő viselkedése miatt hamar megromlott, ezért a nő elhatározta, hogy helyreállítja kapcsolatát a korábbi partnerével, a tunéziai férfit pedig megöli.

2019. február 24-én hajnalban szórakozásból hazatérve a nő a kábítószer hatása alatt álló sértettet egy 12-14 centi hosszú bicskával megszúrta, a nyakát megvágta.

A sértett a bántalmazás következtében rövid idő alatt életét vesztette.

A nő a sértett ruházatában tartott készpénzt elvette, majd a holttestet fűrész és kés segítségével feldarabolta, a testrészeket több bőröndbe rejtette, azokkal Budapestre utazott és a holttest maradványaitól anyja segítségével olyan módon szabadult meg, hogy azokat sósavval leöntötte.

A törvényszék a vádlottal szemben alkalmazott letartóztatás indokoltságát felülvizsgálta és azt továbbra is fenntartotta, mely döntés ellen a vádlott és védője fellebbezéssel élt.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint a bejelentett fellebbezések alaptalanok. A nővel szemben többek között kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett élet elleni bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség, ennek okán vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A nő ellen jelenleg több büntetőeljárás van folyamatban és a jelen ügyben a gyanúsítotti kihallgatását követően újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ezért vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

Az ügyészségi álláspont szerint megalapozottan került sor a nő letartóztatásának fenntartására és az eljárás céljait kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása biztosítja.

A kényszerintézkedés tárgyában bejelentett fellebbezésekről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést, míg a vádlott büntetőjogi felelősségnek megállapítása tekintetében az eljárás a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések