A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az amerikai külügyminiszter katonai beavatkozással fenyegette meg Kínát


Figyelmeztette Kínát az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken: ha bármilyen támadást kezdeményeznek a Fülöp-szigetek ellen a Dél-kínai tengeren, az Egyesült Államok egy közös védelmi megállapodás alapján be fog avatkozni – írja a Politico.


Azt is jelezte, hogy fenntartja a Trump-kormány korábbi állásfoglalását, amely elutasítja Kína területi követeléseit a régióban.

„Nincs a világon egy olyan terület sem, ahol a tengerészeti szabályok nagyobb veszélyben lennének, mint a Dél-kínai tengeren” – mondta Blinken. Hozzátette: Kína „fenyegeti a délkelet-ázsiai országokat,” amely „veszélyezteti a navigáció szabadságát” a térségben.

„Megerősítjük, hogy ha fegyveres támadás éri a Fülöp-szigetek haderejét, állami hajóit vagy repülőgépeit a Dél-kínai tengeren, az Egyesült Államok a közös védelmi megállapodás alapján be fog avatkozni” – mondta Blinken.

DOSSZIÉ:

A Spiegel szerzője szerint Orbán láncra verte a sajtót és homoszexuálisokat rágalmaz 

Semmisítsük meg a Hősök terét 

Kamu Geri súgógéppel mondja a fáradt szövegét 

Dobrev: Orbán képtelen volt kezelni a válságot 

Rétvári Bence: attól nem áll meg Európa népességének fogyása hogy „az EP a férfiak számára is biztosítja a szülés lehetőségét” 

Varju tombol: A pedofiltörvény csak az utolsó csepp volt a pohárban 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések