Hirdessen itt

A Jósa nevű ügynök már a liberális médiában tagadja, hogy ő jelentett az UEFA-nak a szurkolókról


Mint ismert, a FARE egyik "magyar" tagja azzal büszkélkedett, hogy vele egyeztetnek, ha nem értenek valamit magyarul...


"A leggyakrabban külföldi megfigyelők vannak jelen a magyar meccseken, nem kell érteniük magyarul, rendelkezésükre áll egy lista, amelyen szerepelnek a gyakran előforduló sértő kifejezések, és hát sok kifejezés ma már nemzetközi, és ha kétség vetődik fel, gyakran konzultálnak velem vagy másokkal”  - jelentette ki korábban, de már tagad mindent.

“Én, Jósa Bálint határozottan kijelentem, hogy az UEFA felé semmilyen, a magyar válogatott Eb meccsein készült jelentést nem írtam. Tagja vagyok a szervezetnek, amely számtalan más program mellett, az UEFA-val együttműködve fellép a sportszerűtlen szurkolói magatartás ellen, de az ellenőrzési rendszer függetlenül működik a testület elnökségétől, így annak (és benne nekem), semmilyen beleszólási joga nincs milyen meccseket ellenőriz az UEFA, az a korábbi eseteken alapul (kockázatelemzés). Az Eb előtt és közben is jeleztem, hogy mivel a válogatott az UEFA szabályzata értelmében visszaeső (Szlovákia elleni meccs és más korábbi büntetések) a legkisebb szabályszegés miatt is, az emelkedő büntetések logikájából eredően, komoly büntetésre, számíthatunk” - írta a Telexhez eljuttatott írásban.

Jósa kiemelte, hogy szó sincs róla, hogy az Eb miatt csak a Magyar Labdarúgó Szövetséget büntette volna az UEFA, csak a többi nem jutott el a közvéleményhez, ami “eltérő megítélés érzetét kelti, illetve a stadionon kívüli szurkolói rendbontásért a rendvédelmi szervek felelősek.”

Mint elmondta, valóban lehet vitatni a büntetésrendszer igazságosságát, de a szabályokat és a büntetéseket sem ő találta ki. “Nem tudok megakadályozni egy sajtóorgánumot sem, hogy olyan felvételeket készítsen, ahol egyes magyar szurkolók focisták nemi identitását kérdőjelezik meg” - mondta, hozzátéve, hogy a Fegyelmi Bizottság akkor is bizonyítékként fogad el felvételeket, ha egyáltalán nem volt ellenőrzés a meccseke

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések