A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A francia állam magára hagyta a rendőröket, de terjed a narko-terrorizmus és a radikális iszlamizmus


A France Police francia rendőrszakszervezet főtitkára, Michel Thooris exkluzív interjút adott a V4NA-nak annak apropójából, hogy az országban egyre gyakoribbak a rendőrség elleni támadások, a rendőrök úgy érzik, magukra hagyta őket a kormány.


Manapság gyakori téma az erőszak fokozódása a francia társadalomban, különös tekintettel a személyek elleni támadásokra, melyek rendkívüli módon elszaporodtak az utóbbi időben, a rendőröket ért támadásokról azonban sokkal ritkábban esik szó, holott a hírek alapján ők állnak a bűnelkövetők célkeresztjében.
 
Sajnos a vezető hatalom normálisnak tartja, ha egy rendőr megsebesül vagy életét veszti szolgálat teljesítése közben, ezt a szakma velejáró kockázatának tekintik. A francia politikusok többsége szerint jobb, ha egy rendőrt sebesítenek vagy ölnek meg, mint egy bűnözőt, kollégáinkra egyfajta ágyútöltelékként tekintenek, ami rendkívüli nyugtalanságot okoz sorainkban.Olyanok vagyunk, mint egy autó ötödik kereke. Mi vagyunk a mindig kéznél lévő bűnbakok, akiket könnyű elővenni és ostorozni. A társadalom összes baja miatt minket okolnak, és mivel senki sem véd meg minket, könnyen rágalmazzák a rendőrséget és a munkatársainkat.
 
A Párizs környéki Île-de-France régióban lévő Colombes városának zöld-párti polgármesterét július 6-án nagy összegű, 3000 eurós pénzbírság megfizetésére kötelezték, mert a rendőrséget a Vichy-kormány alatt működő, a nácik parancsát teljesítő rendőrséggel hasonlította össze. Mi a véleménye az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokról?
 
Az ilyen kijelentések egy, a francia politikát és médiát uraló oligarcha réteg által támogatott állandó "bashing" [zsarnok, elnyomó] politika velejárói. Ennek célja a bűnüldöző szervek visszaszorítása annak érdekében, hogy garantálni tudják a narko-terrorizmus és a radikális iszlamizmus büntetlenségét.
 
Ön szerint mi lenne a legfőbb intézkedés a francia lakosság biztonságának és a rendőrség békéjének helyreállítása érdekében?
 
Szabad kezet kellene adni a rendőrségnek, ahogy azt Bolsonaro és Duterte elnökök tették Brazíliában és a Fülöp-szigeteken. Olyan önvédelmi reformra van szükség Franciaországban, amely lehetővé teszi a rendőrök számára, hogy ők lőjenek először, még mielőtt a drogkereskedők megölik őket. Ezen felül pedig olyan igazságszolgáltatásra van szükség, amely valóban bebörtönzi a bűnözőket. Teljes börtönpolitikát szeretnénk. Ehhez az szükséges, hogy megszüntessék a halmazati büntetések alkalmazását, valamint beépítsék a sok bíró által alkalmazott büntetés egyéniesítésének elvét a rendszerbe.
 
A francia médiában, a közösségi hálózatokon és bizonyos – elsősorban baloldali – politikusoktól sok kritikát hallhatunk a rendőrséggel kapcsolatban. Nem elfogultak ezek a megnyilvánulások, annak tudatában, hogy a közvélemény jelentős része támogatja a rendőrséget? Az Elabe közvélemény-kutató intézet májusban készült felmérése szerint a megkérdezettek 86 százaléka támogatta a rendőrséget, amikor az utcára vonultak Eric Masson avignoni rendőr meggyilkolásátkövetően.
 
Ön a néma többség véleményét említi. A lakosság többsége valójában támogatja a rendőrséget, csakhogy a rendfenntartó erőkkel szimpatizáló francia lakosság többségét elhallgattatják. A média a baloldali iszlamistákról szól, akik rákényszerítik az emberekre ideológiai diktatúrájukat. Azok pedig, akik fel mernek szólalni a csoportos gondolkodás totalitarizmusa ellen, súlyos árat fizetnek, gondolok itt a közösségi hálózatokon kibertámadások céltáblájává vált Mila-ra vagy Éric Zemmour-ra, akit folyamatosan feljelentenek, mert másképp merészel gondolkodni.
 
Egész Franciaországot megrázta a 36 éves avignoni rendőr, Éric Masson tragikus halála májusban. A fiatalembert egy drogdíler lőtte le kábítószer-ellenes bevetés közben, majd elmenekült a tetthelyről. A 19 és 20 éves fiatalembereket – a feltételezett gyilkost és tettestársát – pár nappal később az autópályán fogták el Avignon közelében, a rendőrség gyanúja szerint Spanyolországba tartottak.


 
A gyilkosságot követő hétvégén több százan gyűltek össze az avignoni rendőrőrs előtt, hogy megemlékezzenek Éric Masson-ról. Elhangzott a Marseillaise és többen beszédet is mondtak, majd több perces csend következett. Párizsban, a Champs-Élysées-n is összegyűlt számos rendőr, hogy elhunyt társuk előtt tisztelegjenek. A BFMTV és az Elabe közös közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a franciák 86 százaléka támogatta a rendőrök kiállását elhunyt társuk mellett, amikor a gyilkosság után az utcára vonultak.
 
Forrás: V4NA

DOSSZIÉ:

"Respect for Hungary / UEFA MAFIA" - szétszedik a magyar drukkerek az UEFA Facebook-oldalát 

Volt román román külügyminiszter: A polkorrektség miatt az EU egyre gyengébb lesz 

Több mint ötszáz migránst tett partra az Ocean Viking Szicíliában 

Az LMBTQ-mozgalmat és a térdelést elutasító molinó miatt is bünteti Magyarországot az UEFA

Szivárványos antifákat vertek az olasz rendőrök Velencében 

Aranyérmet nyert az öttusa Eb-n Kardos Bence és a férfi csapat

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések