A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A fellebbviteli főügyészség nem engedné szabadon a késelő hentest


A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé annak a szarvasi férfinak a letartóztatása további fenntartását, akivel szemben a Gyulai Törvényszék előtt emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik eljárás.


A férfival szemben a Békés Megyei Főügyészség azért emelt vádat, mert 2019 nyarán, ittasan egy késsel gyomortájékon szúrta az egyik italozóban dolgozó pultos nő élettársát, amiatt, mert nem akarták kiszolgálni. A megszúrt férfi életét az idejében megkezdett, szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A vádlott cselekménye öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető továbbá korábban erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt már elítélték, ezért figyelemmel arra is, hogy a letartóztatása alatt a büntetés-végrehajtási intézet zárkájából szökést kísérelt meg, a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint vonatkozásában a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll. Esetében kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás további fenntartása mellett biztosíthatók az eljárás céljai. Az ügyészség indítványáról a Szegedi Ítélőtábla dönt.

A vádlott büntetőjogi felelőssége tárgyában a Gyulai Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések