A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

5 506 665 fő a beoltottak száma: 65 új fertőzöttet azonosítottak a hétvégén


65 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 262 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A hétvégén összesen négyen haltak meg, így a halálos áldozatok száma 29 996 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 740 195 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 38 071 főre csökkent. 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.


A beoltottak száma 5 506 665 fő, közülük 5 058 824 fő már a második oltását is megkapta. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Miután átléptük az 5,5 millió beoltottat, szombaton életbe lépett az újraindítás következő fokozata. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm-, és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések