A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek a karcagi nőt meggyilkoló férfivel szemben


A férfi féltékenységéből fakadó rendszeres veszekedésekkel, verekedésekkel terhelt kapcsolata 2020 november végére helyrehozhatatlanul megromlott.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a 38 éves férfi ellen emberölés bűntette, kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi féltékenységéből fakadó rendszeres veszekedésekkel, verekedésekkel terhelt élettársi kapcsolata 2020 november végére helyrehozhatatlanul megromlott. Emiatt a férfi 2020. december 6-án, kisfiával együtt elköltözött Karcagról a szülei házába, Felsőlajosra. A férfi 2020. december 22-én délelőtt, kisfia kíséretében, meglátogatta volt élettársát a korábban közösen lakott karcagi lakásukban azért, hogy a gyermek találkozhasson az édesanyjával.

A férfi és volt élettársa azonban összeszólalkozott a hálószobában, és kibékíthetetlen vitájuk ez alkalommal is kölcsönös verekedéssé fajult. Dulakodásuk közben a férfi a sértett nyaka köré fonta a karját és erősen a mellkasához szorította a nő fejét, majd egy erőteljes mozdulattal az ágyra lökte és megfojtotta volt élettársát.

Miután a férfi meggyőződött arról, hogy a sértett meghalt, kicipelte a holttestet az utcára, és a közelben parkoló autója csomagtartójába rejtette. Ezt követően visszament a lakásba, ahonnan eltulajdonított 20 ezer forintot, majd a nő személyazonosító okiratait egy kukába, míg ruháit, táskáját, mobiltelefonját a gépkocsiba rejtette annak látszatát keltve, hogy a sértett elment otthonról.

A férfi a holttestet személyautóval Felsőlajosra szállította, s másnap a település mellett álló erdőben, egy általa ásott gödörbe helyezte és betemette. Az elhunyt ruháit pedig a cselekmény nyomainak eltüntetése végett szétszórta Lajosmizse határában.

A főügyészség vádiratában börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására, a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra és a kifosztással megszerzett összeg erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt. Az ügyben első fokon a Szolnoki Törvényszék dönt majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések