A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó reagált a müncheni provokációra: Nincs az a világ, hogy megmondják nekünk a brüsszeli bürokraták, hogy mit tegyünk


A müncheni szivárványos stadion ötletére reagált a magyar külügyminiszter.


„Egy sporteseménybe akarják belevinni a politikát, történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz és káros, ha valakik, a németek ezt biztosan jól tudják” - mondta a külügyminiszter.

Az uniós külügyminiszterek tanácsán, Luxemburgban szólalt meg Szijjártó Péter, a magyar újságíróknak tartott sajtótájékoztatón a tanácskozás szünetében.

„Károsnak és veszélyesnek tartom, amikor - akárkik - a politikát össze akarják keverni a sporttal. A világtörténelemben volt néhány ilyen kísérlet, azok nagyon rosszul sültek el”

– tette hozzá Szijjártó Péter.

„Nincs az a világ, hogy nekünk brüsszeli bürokraták, vagy nyugat-európai liberális politikusok mondhatják meg, hogy megvédhetjük-e a gyerekeinket, vagy sem”

– tette hozzá.



A sajtótájékoztatón Szijjártó a migrációról is beszélt. Közölte: a járvány és a migráció egy ördögi kört alkot egymással.

Attól tart, hogy nagy baj lehet abból, ha Brüsszel „migrációpárti politikája” és az afganisztáni NATO-csapatkivonás hatásai ráerősítenek egymásra.

Az Európai Unió egy migrációs megállapodás aláírására készül 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni állammal, de a külügyminiszter bejelentette, hogy ezt Magyarország nem fogja támogatni, „ha ez nem egy kereskedelmi és gazdasági megállapodás lesz.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések