A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rusvai Miklós: van olyan orvos, aki harmadik vakcinát is adott már, míg egyesek Romániába mentek át oltásért


Rusvai Miklós virológus hallott már olyan orvosról, aki adott a páciensnek harmadik adagot a koronavírus elleni oltóanyagból.

Rusvai Miklós virológus az ATV-ben beszélt arról, hogy hallott már olyan esetről Magyarországon is, hogy az orvos a páciensnek adott harmadik adagot. Ez olyankor lehet egyébként indokolt, amikor a második oltás után sem alakul ki a szervezetben megfelelő immunválasz. Rusvai szerint ez a 60 feletti korosztályban, a kínai vakcinával oltottak körében minden ötödik embert érint.

A harmadik oltás szükségessége kapcsán elmondta, hogy mihelyt lehet, be kell adni. Ha a második oltás után 4 héttel megméretteti valaki, és nincs antitestes válasza, minél hamarabb kapja a vakcinát, annál jobb. Azt is hangsúlyozta, hogy ennek a harmadik oltásnak más típusú vakcinának kell lennie.

Noha hivatalosan nem tehetik meg az orvosok, hogy harmadik adagot adjanak, ezt nem tiltja semmi, sőt, a virológus szerint indokolt esetben az orvosi eskü kötelezi is őket erre.

Ha évenkénti immunizálásra lesz szükség, akkor is elég lesz egy oltás – tette hozzá Rusvai.

Olyasmiről is hallott már a virológus, hogy egyesek Romániába mentek át oltásért, amit „magyaros” megoldásnak nevezett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések