A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nincsen helye a térdelésnek, igaza van a szurkolóknak, a pályán harcolni kell


A focimeccsek előtti térdeléssel határozottan nem ért egyet Orbán, szerinte nincs helye politikának a sportban. Arról beszélt a miniszterelnök, hogy a magyarok csak három esetben térdelnek le: az Isten előtt, a hazája előtt, és ha megkéri a szerelme kezét. Minden más eset Magyarországon idegen.


A magyar válogatottól nem azt várjuk, hogy letérdeljenek, hanem azt, hogy harcoljanak, győzzenek, és ha nem sikerül, „állva haljanak meg”.


Magyarország soha nem volt rabszolgatartó ország, nem tudjuk így átérezni azt a morális terhet, melyekkel azoknak az országoknak kell, ahol ez jelen volt. Orbán a szurkolókkal ért egyet.

A térdelést a rabszolgatartó országok találták ki, mi sosem voltunk azok, így nem látjuk ennek a súlyát. Ezt nekik kell megoldani, Orbán ezért a  szurkolókkal ért egyet.

Az RTL Híradó rákérdezett arra is, rendben van-e, hogy a magyar szurkolók kifütyülték a térdelőket az ír-magyar meccsen.

Ne provokáld a házigazdát, ha eljössz hozzá vendégségbe - válaszolt erre a miniszterelnök.


Gulyás Gergely is csatlakozott Orbán mondataihoz.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések