A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar megemlékezés és román ünneplés is lesz a Trianon évfordulón


Június 4-én a trianoni diktátum évfordulóján magyar megemlékezés és román ünneplés is lesz Sepsiszentgyörgyön.


A Sepsiszéki Székely Tanács hagyományos módon a város főterén megszervezi június 4-én a trianoni diktátumra való megemlékezést, másrészt immár sokadik alkalommal ismét a háromszéki megyeszékhelyre toborozza híveit a Calea Neamului román szélsőjobboldali szervezet. A Sepsiszéki Székely Tanács elnöke, Gazda Zoltán arról tájékoztatott, hogy pénteken este fél hatkor Sepsiszentgyörgy főterén, a kőszínpadnál megemlékezést szerveznek.

Kulcsár Terza József parlamenti képviselő kifejtette: június 4-e a gyász és az összetartozás napja. Arra kérte a háromszékieket vegyenek részt méltó módon a megemlékező eseményen vagy gyújtsanak gyertyát és ne dőljenek be a Calea Neamului román szélsőjobboldali szervezet provokációjának. Antal Árpád polgármester elmondta: ezek a rendezvények nem engedély-kötelesek de nem lenne megoldás, hogy betiltják a román szélsőségesek által meghirdetett eseményt, hiszen azzal csak azt érnék el, hogy még többen jönnének a városba. Antal Árpád szerint egyértelmű, hogy provokálni akarnak, ám azt tehetjük, hogy bölcsek maradunk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések