Hirdessen itt

Lemondott államtitkári tisztségéről Oltean Csongor, miután ittas vezetésen érték


Lemondott tisztségéről Oltean Csongor ifjúsági minisztériumi államtitkár, akit ittas vezetésen értek péntek hajnalban - közölte egy Facebook-bejegyzésben Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.


"Oltean Csongort ma hajnalban ittas vezetésen érték tetten. Az ifjúsági államtitkár beadta a lemondását, amit elfogadtam és továbbküldtem a miniszterelnöknek. Oltean Csongor tette elfogadhatatlan, ezért ő vállalta a következményeket" - áll a szövetségi elnök bejegyzésében.

A kormányfőhelyettes ugyanakkor hozzáteszi, az RMDSZ a továbbiakban nem kommentálja az esetet.

A lemondó tisztségviselő a Facebook-oldalán elismerte: nincs mentség tettére, az ittas vezetés pedig összeegyeztethetetlen közszereplői minőségével. Oltean Csongor hozzátette: nem szeretne rossz üzenetet továbbítani a fiatalok felé, ezért első dolga volt, hogy beadja lemondását az államtitkári tisztségről.

A román média úgy tudja, a rendőrség bűnvádi eljárást kezdeményezett ellene.

Oltean Csongort február 24-én nevezte ki ifjúsági államtitkárrá Florin Citu miniszterelnök. A 32 éves háromszéki politikus 2017 óta tölti be az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági ernyőszervezet, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöki tisztségét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések