A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: több mint hatvan iskolában van érvényben járványügyi intézkedés


Legalább 65-70 iskolában zajlanak jelenleg is járványügyi intézkedések.


Bár jelenleg jóval alacsonyabb a fertőzések száma az oktatási intézményekben, még mindig több mint hatvan iskolában van hatályban valamilyen járványügyi intézkedés - írja a Népszava.

A lap értesülései szerint az óvodák 0,15 százalékának és az iskolák 0,5 százalékának egy-egy csoportját vagy osztályát érinti rendkívüli szünet, illetve digitális oktatás. Ez, amennyiben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által említett 13 500 oktatási intézménnyel számolva, nagyjából 65-70 iskolát jelent, amit érint valamilyen járványügyi intézkedés.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azonban számos esetben a hivatalos adatok nem igazán fedik a valóságot. Nagy Erzsébet, a PDSZ egyik ügyvivője azt nyilatkozta: sok olyan esetről tudnak, amikor egy-egy diák megfertőződött, de nem rendeltek hivatalosan számukra karantént, csak hazaküldték őket gyógyulni. Továbbá aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a tanárok kontaktjait nem tesztelik.

Az Emmi a Népszava tanárok és diákok tesztelésére vonatkozó kérdésére nem adott választ.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések