Hirdessen itt

Kábítószerrel kereskedhettek a borsodi férfiak


A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte két kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását.


A rendelkezésre álló adatok szerint kábítószer-kereskedelem miatt folytatott büntetőeljárásban a nyomozóhatóság néhány nappal ezelőtt két gyanúsítottal szemben házkutatást foganatosított, melyek során többek között körülbelül 45 gramm kábítószer gyanús növényi anyagot, mérleget, és néhány extasy tablettát foglaltak le. A gyanúsítottak egyike Budapestről szerezte be a kábítószert, amelyet részben saját maga fogyasztott el, részben tovább értékesítette társának, aki az e forrásból és egy eddig be nem azonosított további kontakton keresztül megszerzett kábítószert Miskolcon adta el.

A cselekmény jelenlegi minősítése folytán kiszabható büntetés mértéke 2-8 évig terjedő szabadságvesztés is lehet, mely miatt mindkét gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye és ezt személyi körülményeik sem ellensúlyozzák. A nyomozás kezdeti szakaszára tekintettel tartani kell attól is, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a tanúk, vagy társaik befolyásolásával megnehezítenék a bizonyítást, ezt erősíti az is, hogy a beszerzési forrás eddig részben feltáratlan. Ezen túlmenően esetükben a bűnismétlés veszélye is indokolja a letartóztatást, amelyet a Miskolci Járásbíróság július 25. napjáig elrendelt.

A döntéssel szemben mindkét gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések