A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Igazságszérumot kér a sorozatgyilkossággal vádolt falvai férfi


Az ítélethirdetés előtti utolsó tárgyalás zajlott csütörtökön a Szolnoki Törvényszéken a három ember brutális meggyilkolásával megvádolt rákóczifalvai fiatalember büntetőperében.


Dr. Nádor Zoltán bíró iratismertetést tartott, majd a védelem indítványára, a nyilvánosság kizárásával, az elhunytakról videófelvételeket tekintett meg, végül meghallgatta a perbeszédeket.

Nem egyedi eset, ebben az ügyben azonban, a számos bizonyító erejű bűnjel megléte mellett azért mégiscsak különös, hogy míg a vád képviselője, a feltételes szabadlábra helyezést is kizárva, a legsúlyosabb fokozatban, fegyházban letöltendő tényleges szabadságvesztést kért a vádlottra, az ügyvéd, ártatlanságára hivatkozva, védence felmentését indítványozta.

Balázsné dr. Busku Terézia ügyész a perbeszédben elvetemült sorozatgyilkosként jellemezte a 29 esztendős, erőszakos cselekményekért büntetett előéletű vádlottat, aki szinte különösebb indok nélkül, ám többszörösen minősítetten, például különös kegyetlenséggel ölte meg szegény sorsú áldozatait.

A vád szerint a munkanélküli fiatalember számos, a „falvai városban” az övéhez hasonló, rendezetlen körülmények között vegetáló, alkoholista életmódot folytató idős embert ismert. Velük olykor együtt italozott, beszélgetett, vagy pedig átmeneti szállás és napi betevő reményében a portájukon segédkezett. Több beismerő vallomásában a három megölt áldozatánál is több helyi gyilkosság elkövetését is magára vállalta, ám erre vonatkozó bizonyítékok vagy nincsenek, vagy a múló idő tüntette el azokat.

A vád szerint a fiatalember a három „ismert” áldozatát a saját házukban, kegyetlenül gyilkolta meg 2017 decembere és 2018 februárja között.

Mindannyiuknak az volt a „bűne”, hogy a vádlott hívatlanul megjelent otthonaikban, és amikor kiutasították őt a házból, a szitkokat nem csak rá, hanem az anyjára is szórták.

A fiatalember ököllel és sörösüvegekkel ütötte verte fejüket, taposta mellüket és nyakukat, amíg azok mozdulni voltak képesek. Egyik áldozatáról lehúzta a csizmáját, másoktól ruhaneműket, illatszert, élelmiszereket vett magához, melyeket eltulajdonított.

Dr. Somodi Zoltán ügyvéd annak ellenére sem találja védencét bűnösnek, hogy az többször is beismerte a gyilkosságok elkövetését, hogy a helyszíneket és egyes bűnjeleken megtalálták a dns-ét, s hogy a szakértői megállapítások is a vádlott bűnösségére következtetnek.

A vádlott, aki korábban visszavonta összes beismerő vallomását, arra hivatkozik, hogy a nyomozás során az őt kihallgató rendőr rákényszerítette, ismerje el a bűntetteket. Az utolsó szó jogán nátrium-penthotát, tiopentál-nátrium, azaz igazságszérum beadatását kérte magának, ezt a kérvényt azonban elutasította Nádor bíró.

A három éve húzódó büntetőügyben várhatóan ez év július 13-án ítélet születik, a nézetkülönbségek miatt (is) vélhetően első fokon…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések