Hirdessen itt

Időjárás: piros figyelmeztetés és iszonyatos hőség jön


A hét közepén lesz a legrosszabb a helyzet, de már kedden is pokoli meleg lesz.


Valószínű, hogy a héten melegrekordok fognak megdőlni. Kedden Tiszaroffon volt a legmelegebb – 2000-ben ott 37,6 Celsius-fokot mértek. A legrosszabb a hét közepe lesz, ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderült.

Kedd estig délnyugat felől fokozatosan kiderül az ég, a gomoly, valamint fátyolfelhők az éjszaka második felében egyre inkább az ország keleti, északkeleti harmadára korlátozódnak.

Záporok, zivatarok főként az Alföldön fordulhatnak elő. A délies szelet csak néhol kísérik élénk vagy erős lökések, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A késő esti 22, 28 fokról hajnalra 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden száraz, napos időre lehet számítani, na meg folyamatosan kúszik felfelé a hőmérséklet. Az ország döntő részén nem lesz csapadék. Helyi záporok, zivatarok kialakulására az ország északkeleti harmadában van némi esély.

A délies szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések