A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gulyás Gergely elmondta a véleményét az Európai Ügyészség korrupt, román vezetőjéről


Június 1-én megkezdte működését az Európai Ügyészség (EPPO). Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón kapott is egy kérdést arról, hogy Magyarország miért nem csatlakozott.


A miniszter emlékeztetett:

Magyarország több más EU-tagországgal, Lengyelországgal, Írországgal, Dániával és Svédországgal együtt marad ki az Európai Ügyészségből.

Ennek fő oka, hogy a csatlakozás sértené a szuverenitást, az Európai Ügyészség első vezetőjének a személye pedig önmagában cáfolja a szervezet hatékonyságát.

Gulyás Gergely hozzáfűzte, arról a Laura Codruța Kövesiről van szó, aki Romániában koncepciós eljárásokat folytatott magyar politikusok ellen, melyek a minimális jogállami alapértékeket is megsértik.

Nyilvánvalóan alkalmatlan arra, hogy egy ilyen szervezetet vezessen. Saját hazájában indult ellene büntetőeljárás, és az a magyarellenesség, amely az ő tevékenységét jellemezte, az annyira vitán felül állt, hogy a magyar belpolitikában kormánypárt és ellenzék között sem volt nézetkülönbség

– fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy Laura Codruța Kövesi kinevezése ennek a szervezetnek az élére bármilyen jóindulatra rácáfol.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések