A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

FeGyőr: Macron pártjával egyeztettünk


A momentumos hazaárulók Franciaországban jártak, a "bukott" francia elnök pártjával egyeztettek.


Ezt írja a Facebookon FeGyőr:

MACRON PÁRTJÁVAL EGYEZTETTÜNK: EU-S SZINTEN KELL FELLÉPNÜNK A VÁLASZTÁSI CSALÁSOK ELLEN!

A nyolcnapos Európa-túrám első állomása Franciaország: néhány francia lapnak adott interjú után a Momentum francia testvérpártjával, az Emmanuel Macron francia elnök által alapított En Marche képviselőivel találkoztunk és beszélgettünk.

Valérie Hayer En Marche-os EP-képviselővel, az Európai Parlament egyik költségvetési főtárgyalójával elsősorban annak kapcsán egyeztettünk, hogy 2022 januárjától fél éven át Franciaország tölti be az EU soros elnökségét. Arra hívtam fel a figyelmét, hogy ebben a fél évben komolyan ellenőrizniük kell a választások tisztaságát az EU-s országokban: mind a keleti diktatúrák befolyási kísérletei, mind a Fideszhez hasonló kormánypártok demokráciaromboló lépései súlyos hatással lehetnek egész Európára.

Élen jár ebben az Orbán-kormány, amely nem csak Putyintól és a Kínai Kommunista Párttól fogad el bármilyen segítséget, de minden demokratikus intézményt a saját hatalmi érdekeinek szolgálatába állít – például az ügyészség elfoglalásával, vagy épp a független médianyilvánosság lebontásával.

Ezért a francia EU-elnökségnek azt is meg kell fontolnia, hogy uniós eszközökkel biztosítja az objektív tájékoztatást az olyan országokban, amelyekben kormánypropagandává silányult a köztájékoztatás, és amelyekben a hatalom egymás után záratja be és teszi tönkre a független szerkesztőségeket.
Jól ismerik ezeket az eszközöket Franciaországban is: Macron ellenfelét, Marine Le Pen kampányát 2017-ben – és korábban – erősen megtolták Putyin Oroszországából, Le Pen pedig szívesen inspirálódik mind Putyin, mind Orbán Viktor maffiamódszereiből.

Az Orbánok, Putyinok, Le Penek egy gyenge, szétesett Európában érdekeltek – a Momentum és Macron egy erős, nagyhatalomként viselkedő Európai Unióban, amely kész szembeszállni a kínai és orosz nyomulással.

A találkozón egyértelművé tettem az En Marche EP-képviselőjének: 2022 után Magyarország visszatér a nyugati útra – és együtt tesszük erőssé Európát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések