Magyarországon a járvány harmadik hullámát letörtük. A nyarat családunk, barátaink körében tölthetjük kedvenc nyaralóhelyeinken - írja Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes.


A magyar tenger kényelmes és biztonságos megközelítése érdekében az elmúlt években összesen több mint 300 milliárd forintot fordítottunk térségi közlekedésfejlesztésre. Hazánk egyik legkedveltebb turisztikai célpontját autón, vonaton, autóbusszal vagy biciklin is rövidebb idő alatt, fennakadások nélkül érhetik el, járhatják körbe az emberek.


A Budapest elővárosi forgalomban már tíz emeletes motorvonat üzemel. A 600 ülőhelyes járművek először ma szállítanak utasokat a nyugati országrészben. Az idei idegenforgalmi főszezonban a hétvégéken közlekedő Napfürdő expresszvonat Szolnok és Fonyód között, a Jégmadár expresszvonat pedig Szob és Fonyód között jár emeletes KISS motorvonattal. Ezzel teljesen új összeköttetés jön létre a Dunakanyar felől a Velencei-tó érintésével a Balatonig.

A fejlesztések természetesen még korántsem értek véget, töretlen lendülettel folytatjuk a munkát a Balatonnál élők és Balatonon nyaralók érdekében - írja a Facebookon Schanda Tamás.