A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elpityeregte magát Orbán előtt a langyos luxemburgi miniszterelnök


Brüsszelben Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök egy újságírói kérdésre adott személyes hangú válaszában azt mondta: a legnehezebb dolog volt számára elfogadni saját homoszexualitását, és az, hogyan mondja el azt szüleinek.

"Azt hallani, hogy ez azért van, mert talán fiatalabb koromban néztem valamit a televízióban, elfogadhatatlan. Ahogy elfogadhatatlan a pedofília, a pornográfia és a homoszexualitás összevegyítése is. Az EU alapvető értéke, hogy képesek vagyunk különbözőek lenni" - fogalmazott Bettel. Orbán Viktornak a Tanács ülése után azt mondta:

👉 Nem meleggé váltam. Az vagyok, ez nem döntés kérdése. (...) Az anyám utálja, hogy meleg vagyok, ezzel élek együtt. Önök pedig ezt törvénybe teszik. Tisztelem Önt, de ez egy vörös vonal. Ez alapvető jogokról szól, a jogról, hogy lehetünk mások.


Alexander De Croo belga miniszterelnök hangsúlyozta: Európa szabályokkal rendelkező "klub", ahol az országok nem kaphatnak pénzt, ha figyelmen kívül hagyják a szabályokat. „Világosan kell fogalmaznunk, a törvénnyel a magyar kormány túl messzire ment” - fogalmazott a belga miniszterelnök.

Micheál Martin ír miniszterelnök a csúcstalálkozóra érkezve kijelentette: „úgy érezzük, hogy a magyar hatóságok túllépnek az Európai Unió alapvető értékén a fiatalokkal és az LMBT-közösséggel kapcsolatban hozott intézkedések tekintetében”. Véleménye szerint alapvető fontosságú, hogy az Európai Unió megerősítse vonatkozó álláspontját, és támogassa az LMBT-közösséget, valamint a sokféleséget és a befogadást.

Antonio Costa portugál kormányfő is azt pedzegette, Magyarországnak nem muszáj az Európai Unió tagjának lennie, elgondolkozhatunk azon is, hogy csak a gazdasági együttműködést választjuk, mint Norvégia vagy Svájc. Ugyanakkor mi annak idején mégis a tagságot választottuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések