Hirdessen itt

Durva mennyiségű heroint hoztak át az országba: szerb drogkereskedőket ítéltek el Pécsen


Jogerősen kilenc-kilenc év szabadságvesztésre ítéltek három szerb kábítószer-kereskedőt Pécsen, amiért jelentős mennyiségű heroint hoztak Magyarországra 2019 márciusában – tájékoztatta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-t.


A vádhatóság a Pécsi Ítélőtábla döntését ismertető közleményében azt írta: a három, albán anyanyelvű szerb vádlott egyike magyar ismerősével állapodott meg arról, hogy kábítószert szállít Magyarországra, amelyet továbbértékesítésig az ismerőse ingatlanán tárol.

A heroin szállításával két társát bízta meg. Egyikük ezért Szerbiában gépkocsit bérelt, amelyben rejtekhelyet alakítottak ki. 2019 márciusában a kábítószert az országba behozta, majd társával a megbízójuk által megadott siófoki címre vitte.

A Kaposvári Törvényszék első fokon a vádlottakat társtettesként, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért kilenc-kilenc év szabadságvesztésre ítélte őket, és mindhármukat kiutasította az ország területéről. A Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú döntést helybenhagyta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések