A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Durva erőszak Heves megyében: több garázda ellen emelt vádat az ügyészség


Az elmúlt időszakban számos példa akadt agresszióra és garázdaságra megyénkben, melyek elkövetése miatt több erőszakos elkövetővel szemben emeltek vádat.


Az utóbbi időben ismét több garázdaság elkövetése miatt emeltek vádat a köznyugalom erőszakos megzavaróival szemben a járási ügyészségek Heves megyében – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Mint megtudtuk, az Egri Járási Ügyészség két rendbeli garázdasággal vádol egy 44 éves férfit, aki 2019. április 3-án délután Egerben a Malomárok úton keveredett konfliktusba három, a járdán kerékpározó középiskolással. A felháborodott terhelt – aki egyébként a gyermekével sétált az utcán – összeszólalkozott a fiatalokkal, melynek során közölte velük, hogy a nyakuk köré fogja tekerni a biciklijüket, majd megragadta egyikük kétkerekű járművét és azt megpróbálta a rajta ülő sértettel együtt felborítani. Miután ez nem sikerült, rövid dulakodást követően hazament, de csak azért, hogy magához vegyen egy fél méteres teleszkópos botot, amivel néhány percen belül visszatért a helyszíne. Itt üldözőbe vette a barátaival addigra már az egyik padon üldögélő sértettet, aki megpróbált ugyan elfutni előle, de a vádlott kétszer így is rá tudott vágni a viperával a hátára.

A járási ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a garázda elkövetővel szemben.

Egy másik eset ismét tettlegességig fajult: a Hevesi Járási Ügyészség hasonló eset miatt emelt vádat egy 33 éves helyi lakossal szemben, aki Hevesen tavaly február 15-én délután bántalmazta a volt élettársát azt követően, hogy véletlenül összefutottak az utcán, ahol szóváltásba keveredtek egymással. Mint kiderült, a férfi előbb ököllel leütötte, azután a földön még össze is rugdosta a védtelen és kiszolgáltatott nőt. Ez a kihívó és erőszakos cselekmény nem csak könnyű sérülés okozásra volt alkalmas, hanem arra is, hogy az arra járókban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A járási ügyészség garázdaság vétsége mellett könnyű testi sértés vétségével is vádolja a büntetett előéletű elkövetőt, akivel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

Szintén megyei bűncselekményről tájékoztattak, miszerint az Egri Járási Ügyészség emelt vádat egy 23 éves fiatalember ellen, aki 2018. október 18-án éjjel azért verte meg közterületen a nála három évvel fiatalabb sértettet, mert az Kerecsenden, a Pataki úti közkút közelében a nála lévő zenelejátszóból 30-as állásban, teljes hangerővel hallgatta a zenét. A vádlott emiatt a nyakánál fogva a földre rántotta a fiút, aki a fogásból kiszabadulva menekülni próbált, de elesett, így támadójának – amikor beérte – módja nyílt arra, hogy összerugdossa őt a porban.

A járási ügyészség a garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolt büntetlen előéletű huszonéves terhelttel szemben pénzbüntetést indítványozott.

Emellett a hangos zenehallgatás adott okot annak a bűncselekménynek az elkövetésére is, ami miatt ugyancsak az Egri Járási Ügyészség emelt vádat egy 43 éves férfival szemben. A vádirat szerint a sértett tavaly június 13-ra virradóan házibulit tartott az egerbaktai otthonukban, ami zavarta a közelben lakó vádlottat, ezért hajnal 3 óra körül a nyitott kapun és az ugyancsak nyitva hagyott bejárati ajtón át bement a sértett lakásába és ott ököllel szétverte az asztali CD lejátszót, amivel 5.000 Ft kárt okozott.

Az ügyészség magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a felindult szomszéd ellen, mivel ő a cselekményét nem nyilvános helyen és nem a köznyugalom megzavarására alkalmas módon követte el, ezért a tette nem minősül garázdaságnak. A vádhatóság ebben az ügyben is pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az erőszakoskodóval szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések