Felgyülemlett a düh a férfiban... de lehet az is közrejátszott, hogy nagyon részeg volt.


Az ügyészség kisebb kárt okozó rongálás és garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki azért rúgott bele az üzlet ajtajába, mert az eladó közölte vele, hogy drágult a szivarka.

A 43 éves férfi 2021 februárjában erősen ittas állapotban érkezett egy kaposvári dohányboltba, ahol szivarkát akart vásárolni. Miután az eladó tájékoztatta, hogy az általa megvásárolni kívánt termék ára emelkedett, a vádlott – mivel a drágulást, és az eladó válaszának stílusát is kifogásolta – dühében az üzletből való távozása során a bejárati ajtó alsó üveglapjába rúgott, amely ennek következtében betörött.

A rongálással a férfi összesen 65.000,- Ft kárt okozott, majd távozott a helyszínről. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartását azonban többen is észlelték, és a tanúktól kapott személyleírás alapján a kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőt, aki a bűncselekmények elkövetését beismerte.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.