A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döbbenetes adatok: majdnem hatvan százalékkal drágult tavalyhoz képest ez a termék


Vannak olyan áruházak ahol majdnem hatvan százalékkal drágult az étolaj.


A KSH adatai szerint a fogyasztói árak 5,1 százalékkal voltak magasabbak a korábbinál, az élelmiszerek 2,4 százalékkal drágultak. A legjelentősebben az étolaj drágult - írja azenpenzem.hu.

A portál megvizsgálta, hogy az étolaj mennyivel került többe mint tavaly, és a kutatás eredménye az lett, hogy a legjelentősebben a Prímában drágult. Ott az előzőévi 430 forint helyett, már 680 forintot kell kiadni egy flakonért, ami 58,3 százalékos drágulás. Az Auchanban is jelentős áremelkedésre lehetünk figyelmesek, mivel majdnem harmadával drágult az étolaj.

A Tesco ezzel szemben akciózással tartja 26,5 százalék alatt az áremelkedés, így a 480 forintjával jelenleg ott a legolcsóbb.

Az árrobanás valószínűleg még nem ért véget. Az elmúlt hónapok növekedésének legnagyobb nyertesei a szántóföldi növények termelői voltak. Ezért kerül jelenleg többe a kenyér, de többen számítanak arra, hogy a takarmányok drágulása minden termék árát felfelé fogja húzni. A gyümölcsökről már nem is beszélve.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések