A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az olasz jobboldal betiltaná a kommunizmust és az iszlamizmust


A Giorgia Meloni vezette jobboldali ellenzéki Olasz Testvérek (FdI) párt egy olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely a kommunizmus betiltására irányul, egy olyan törvény alkalmazásával, amely már tiltja a fasizmust Olaszországban.


Az FdI több képviselője az olaszországi kommunizmus betiltásáról terjesztett be egy törvényjavaslatot, az Európai Parlament által jóváhagyott 2019-es kommunista- és náciellenes határozatra hivatkozva.

Az Il Giornale című olasz lap beszámolója szerint Meloni pártja kijelentette, hogy „ideje a kommunista rezsimet és a fasiszta rezsimet egyenlővé tenni”, és hogy a fasizmus tilalmát egyszerűen ki kell terjeszteni a kommunizmusra, beleértve a szovjet, kubai és venezuelai modelleket is.

Az új törvényjavaslat célja olyan rendelkezések meghozatala, amelyek rendszabályozzák azokat a csoportokat, mozgalmakat és politikai pártokat, amelyek „kommunista totalitárius ideológiák vagy szélsőséges iszlám vallási ideológiák szerint antidemokratikus célokat követnek”.

A párt a laza határpolitikát is támadta, mondván, hogy az ellenőrizetlen tömeges migráció hozzájárul a szélsőséges iszlám ideológiák által jelentett veszély terjedéséhez.


A törvényjavaslat benyújtására hónapokkal azután került sor, hogy Giorgia Meloni és a spanyol VOX vezetője, Santiago Abascal tavaly novemberben több mint 70 társával együtt aláírta az antikommunista „madridi chartát”.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések