A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az odaadásukat és a precizitásukat díjazták a derecskei szervezeteknek


Koncertek, vetélkedők és gyerekprogramok is voltak a Derecske Város Hete alkalmából - írja a HAON.

Harminc éve város Derecske, ebből az alkalomból rendezett a település programsorozatot az elmúlt napokban.

Sárközi Béláné szűrrátétes népi iparművész életmű-kiállításának megnyitójával vette kezdetét múlt hét pénteken a Derecske Város Hete rendezvénysorozat. A napokban az érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra, hogy megtekintsék Derecske Város kulcsát – ami a település kiemelt szimbóluma. Megannyi szabadtéri koncert szórakoztatta a kikapcsolódni vágyókat, azok is találtak elfoglaltságot maguknak, akik a sport szerelmesei, illetve a kisvárosi hangulatú, családias vásárok kedvelői sem panaszkodhattak. A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, illetve családi társasozásra is volt lehetőség. A városhét utolsó, egyben záró napján, június 23-án átadták a felújított művelődési központot és könyvtárat, valamint az újonnan felépült Ipari csarnokot.

Különböző szervezetek városi kitüntetéseket vehettek át a szerda este tartott ünnepi gálaműsoron. Fejlesztés Derecske Városáért Díjat kapott a helyi mentőállomás, a rendőrőrs és a praxisközösség. Mint megtudtuk, az egyesületek aktívan részt vettek a koronavírus járvány elleni védekezésben. A vírushelyzet okozta megváltozott körülmények markánsan felülírták a mentőállomás működésének menetét, de ezt ők a lehető legnagyobb profizmussal és alázattal adaptálták mindennapjaikba. A vírus az egészségügyi dolgozóktól erőn felüli teljesítményt követelt meg.

Zavartalan a működés

A rendőrőrs dolgozói a veszélyhelyzet ideje alatt hozott kormányzati intézkedések betartásáért felelnek, fellépnek a korlátozások megszegőivel szemben. Szakmai tudásuk legjavát adva alkalmazkodtak a járvány hozta helyzethez ebben a különleges és minden állampolgár számára megpróbáltatásokkal teli időszakban. A vírushelyzet okozta megváltozott körülmények felülírták az orvosi rendelők eddigi működési rendjét is. A derecskei lakosság egészségének védelme érdekében az egészségügyi dolgozók folyamatosan biztosítják a rendelések zavartalan és gördülékeny működését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések