Jelentősen átalakul a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hétvégi nyolcas döntőjében ezüstérmes FTC-Telekom Waterpolo kerete.


A klub hétfői sajtótájékoztatóján kiderült, hogy hét játékos távozik, hatan pedig érkeznek: centerposzton a kanadai Nicolas Constantin-Bicari helyére a szerbek BL-győztes klasszisa, a korábban az OSC-ben is megfordult Nemanja Ubovic kerül. Az Európa-bajnok balkezes Zalánki Gergőt az olasz Luca Damonte pótolhatja. Vele kapcsolatban Madaras Norbert, az FTC-Telekom Waterpolo szakosztályelnöke kiemelte, ugyan lehet, hogy kevésbé nagy névről van szó, de jól ismeri őt olaszországi pályafutásából és olyan játékos, aki tökéletesen illeszkedik majd a zöld-fehérek játékrendszerébe. Az érkezők közül kiemelte az orosz Danyiil Merkulovot, aki a Jug Dubrovniktól igazol a Ferencvároshoz, a 24 éves orosz játékos véleménye szerint a "legjobb évei előtt" áll.

Távozott még a klubtól Gárdonyi András, Mezei Tamás, Sedlmayer Tamás, a görög Jannisz Funtulisz és a szerb Nikola Jaksic. Az érkezők között van még három fiatal magyar játékos, Gábor Lőrinc, Szakonyi Dániel és Molnár Erik. Róluk szólva elhangzott, hogy hosszú távon lehetnek majd a Ferencváros és a magyar vízilabda erősségei.

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke elmondta, a klub alapvetően elégedett az elmúlt szezonban elért eredményekkel, a következőben pedig a cél, hogy a hazai sorozatokban minimum a döntőbe, a BL-ben pedig a legjobb nyolc közé jusson a csapat. Hozzátetette, volt olyan időszak az idényben, amikor a Magyar Kupa győzelemnek, és az ob I-es bronzéremnek kevésbé tudtak örülni, azonban a szezon végére a BL döntővel a csapat maximálisan kihozta, amit ez az év adhatott neki.

A Ferencvárosnak az elmúlt idényben folyamatos nehézségekkel kellett megküzdenie, a koronavírus-járvány mellett - amely nem kímélte a keret tagjait - súlyos sérülések, betegségek akadályozták meg, hogy Varga Zsolt vezetőedző teljes értékű munkát végezhessen, maximális létszámmal.

Varga Dénes, az együttes olimpiai bajnok csapatkapitánya elmondta, csalódott, amiért a hazai bajnokságban nem jutottak döntőbe. Hozzátette, fáradtan és csalódottan viszont két kiváló mérkőzést játszottak a Bajnokok Ligájában - a Marseille elleni sima, és a Brescia elleni bravúros győzelemmel jutottak a döntőbe -, de ez a két összecsapás felőrölte őket a Pro Recco elleni fináléra. A világklasszis pólós megjegyezte, ez a két találkozó emlékezetessé teszi számára a szezont, úgy könyveli el, hogy nyertek egy ezüstöt, ami hat hónapja még nagyon távolinak tűnt, és akkor akár előre alá is írta volna.

A sajtótájékoztatón kiemelték a klub utánpótláscsapatainak sikereit, illetve azt, hogy a mindössze négy éve működő női szakosztály felnőtt együttese bronzérmet nyert, a ifjúsági csapatokban pedig már több mint száz lány játszik.