Hirdessen itt

A bíróságon folytatódik a mezőpeterdi rablási kísérlet gyanúsítottjának ügye


Egy kövekkel teli táskával ütötte az üzlet eladóját. Emberölés kísérlete miatt nyomoztak ellene a hajdú-bihari rendőrök.


Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, rendőrségre 2020. március 24-én 17 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a mezőpeterdi dohányboltot megpróbálták kirabolni. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol már csak a sérült eladót találták. Mentőt hívtak hozzá, akik kórházba szállították a nőt. Az egyenruhások és a nyomozók hajtóvadászatot indítottak az elkövető felkutatására. Munkájuk hamar meg is hozta az eredményt, már másnap a látókörükbe került egy 25 éves férfi, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A váncsodi lakost előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2020. március 27-én elrendelt. Az orvosszakértői vizsgálatok később megállapították, hogy a nő ugyan könnyű sérüléseket szenvedett, viszont figyelembe véve a bántalmazás módját, ez pusztán a szerencsének volt köszönhető – írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított bement a dohányboltba, majd amikor az eladó hátat fordított neki, a kövekkel teli táskájával fejen ütötte. A nő a földre esett, azonban támadója tovább ütötte a táskával és csak akkor hagyta abba a bántalmazást, amikor látta, hogy a sértett nem fogja hagyni magát. Végül üres kézzel kényszerült elmenekülni a helyszínről.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a férfival szemben. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések