A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A belgák kétharmadát érte már szexuális zaklatás: az LMBTQ-közösség viszi ebben a prímet


A liège-i és a genti egyetem közös, friss kutatásából, amelyet ötezer belga megkérdezésével végeztek, az derült ki, hogy a belga lakosság kétharmadát már érte valamilyen jellegű szexuális erőszak.


A kérdezésnél a 16–69 éves korú lakosság 64 százaléka nyilatkozott úgy, hogy életében legalább egy (de akár több) alkalommal is kéretlen szexuális közeledés és/vagy bántalmazás áldozatává vált.

A szexuális zaklatások áldozatai között mindkét nem, minden szexuális orientáció és etnikai csoport megtalálható. A nők 81 százaléka jelezte az ellenük elkövetett zaklatást vagy erőszakot, de a férfiak 48 százaléka is beszámolt róla. Nemi erőszakot a nők 16 százaléka, a férfiak öt százaléka szenvedett el.

Az LMBTQ-közösség tagjainak nyolcvan százaléka élt át valamilyen szexuális zaklatást. Az idős korosztályokat sem kímélik az erőszaktevők, ellenük gyakran a fiatal gondozóik követik el a szexuális zaklatás valamilyen formáját.

Forrás: The Brurssels Times

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések