A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Végre kiderült, hogyan reagált Orbán Viktor arra, hogy Karácsony lekövérezte


Gulyás Gergelyt a Kormányinfón kérdezték meg arról, hogy mit szólt ahhoz Orbán Viktor, hogy Karácsony Gergely főpolgármester lekövérezte az Economistnak adott interjújában. A miniszter elmondása szerint humorral kezelte a miniszterelnök, egyébként nem sok hozzáfűznivalója volt.


Mint megírtuk, nagy port kavart a brit Economist lap Karácsonyról készült portrécikke, amiben alacsonynak és kövérnek nevezte Orbánt Viktort. A főpolgármester hamar rájött, hogy ez rossz vicc volt, bocsánatot is kért a megjegyzése miatt.

"A lap újságírója a velem készített interjúban sok más mellett azt is végigvette, miben különbözök én a miniszterelnöktől. Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna." - írta Facebook-oldalán az interjú megjelenése után a főpolgármester.

Ezután a Fideszből többen beszóltak Karácsonynak a meggondolatlan kijelentése miatt. Fürjes Balázs - többek között - azzal szúrt oda, hogy biztosan magyarul, tolmáccsal adott interjút, mert nem beszél jól angolul, nem úgy, mint a miniszterelnök. Ezután kezdődött el a "nyelvvizsga-gate", azóta Karácsony nyelvtudásától, nyelvvizsgájától hangosak a hírek.

Eddig Orbán Viktor nem kommentálta azt, hogy Karácsony lekövérezte, most azonban kiderült, hogy mit szólt hozzá. A Kormányinfón újságírói kérdés érkezett ezzel kapcsolatban Gulyáshoz, aki elmondta, hogy a miniszterelnök csak ennyit reagált rá irnikusan:

"A miniszterelnök azt mondta, hogy a főpolgármester úr éppen igazat mondott, és rögtön elnézést is kért érte"

Gulyás szerint Orbán ennél komolyabban nem kommentálta ennél a történteket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések