A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási hírt közölt a Moderna-vakcina gyártója


Egy lépéssel közelebb kerültünk a gyermekek tömeges oltásához: korábban a Moderna is közzétette első adatait oltásának a serdülők körében tapasztalható hatékonyságáról, melyek szerint 96 százalékos a vakcina hatékonysága. Most a gyártó bejelentette, hogy több mint 3700 elvégzett teszt után az eredmények azt mutatják, 100 százalékos a hatékonysággal védi a vakcina a koronavírus ellen a tizenéveseket.


Az mRNS-alapú védőoltást kifejlesztő cég az eredmények után azt tervezi, hogy júniusban kezdeményezi az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyeletnél (FDA), hogy engedélyt kapjanak a védőoltás vészhelyzeti alkalmazására a 12-17 éves korosztályban is. Ha erre sor kerül, az USA-ban két oltás is elérhető lesz a tizenévesek beoltására.

A Moderna klinikai tesztjei során 3700, 12-18 év közötti fiatalon végeztek vizsgálatokat: a két dózissal beoltott gyermekek között nem tapasztaltak koronavírusos megbetegedést, így - a Pfizer kísérleteihez hasonlóan - kijelenthető a 100 százalékos védelem - írja a Guardian a vállalat közleménye alapján.

A Pfizer/BioNTech vakcinája az USA-ban már megkapta a sürgősségi jóváhagyást a 12–15 éves korosztályban is, miután a kísérletek szerint még a 16–25 éves résztvevőknél is nagyobb hatékonyságot mutatott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések