A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ma jelentkezett utoljára az operatív törzs, ezek voltak az utolsó bejelentések


Újabb sajtótájékoztatóval jelentkezett az operatív törzs, amelyen a hazai járványhelyzet alakulásával kapcsolatos legújabb fejleményeket jelentették be.


Napról napra csökken a fertőzöttek száma itthon. Hétfőre virradóra 164 újabb koronavírus-fertőzött személyt azonosították, továbbá 21 idős beteg elhunyt. Mint megírtuk, a hétvégén elértük az 5 millió beoltottat, aminek értelmében újabb szabályok léptek életbe. Elköszönhettünk a közterületi maszkviselési kötelezettségtől, továbbá a kijárási korlátozástól is.

A pünkösd utáni első napon, kedden szokásos sajtótájékoztatóját tartotta meg az operatív törzs, amelyen a legújabb fejleményekről tettek bejelentést. A tájékoztatót itt is megnézheti:
A tájékoztatón elhangzott

Beadták a hétvégén az 5 milliomodik oltást, így újabb lazítások léptek életbe, amelyeket kormányrendeletben rögzítettek. Kiss Róbert alezredes elmondta, a lakosság együttműködése kellett ahhoz, hogy a védelmi intézkedések ötödik fokozata életbe léphessen, megszűnhessen a kijárási tilalom és a maszkviselési kötelezettség közterületen.

Az alezredes ugyanakkor figyelmeztetett, továbbra is maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, azok várakozóhelyein, az üzletben vásárlás során, bevásárlóközpontokban, illetve ügyfélfogadási helyszíneken. Hozzátette, Magyarország államhatárán továbbra is fenntartják az ellenőrzést június 23-ig.

Hozzátette, a beutazási korlátozások változtak. Azonban ezek a korlátozások nem terjednek ki a teherfogalomban történő határátlépésre, a hivatalos és szolgálati célú beutazásra, az olyan személyekre, akik a koronavíruson átestek 6 hónapon belül, arra a személyre sem, aki a védettségi igazolványát be tudja mutatni, illetve arra a személyre és a felügyelete alatt álló 18 évét be nem töltött kiskorúra, aki olyan ország által kibocsátott védettségi igazolvánnyal rendelkezik, amelyik kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal.

Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta, a kórházban kezeltek száma folyamatosan csökken. A koronavírus örökítőanyagának a koncentrációja országos átlagban csökken Magyarországon.

"A járvány visszahúzódóban van"


- jelentette ki, hozzátéve, hogy ez a pünkösd alatt mért adatokból is látszik. Felhívta a figyelmet arra, hogy néhány intézkedés még mindig érvényben van, amiket be kell tartani. Hozzátette, a magyar lakosság átoltottsága 51%-os, szemben az Európai Uniós 35%-kal, és továbbra is második helyezettek vagyunk az uniós ranglistán. Elmondta, még fél millióan vannak azok, akik regisztráltak, de nem éltek az oltás lehetőségével. Hozzátette, ma több mint 334 ezer Pfizer vakcina fog érkezni, ebből 175 ezer felhasználható első oltásokra, egy része a háziorvosokhoz fog kerülni, másik része pedig a kórházi oltópontokon lesz elérhető.

Kiss Róbert alezredes a tájékoztató végén elmondta, az operatív törzs már csak készültségi üzemmódban fog működni, így nem tartanak több tájékoztatót. A legközelebbi tájékoztató a csütörtöki Kormányinfó lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések