Hirdessen itt

Június közepéig lehet jelentkezni a Népi Építészeti Programra

Június 14-ig lehet jelentkezni a Népi Építészeti Programra, amely kiemelt figyelmet fordít a világszinten is egyedülálló magyar tájházhálózat megtartására - közölte a programot koordináló Teleki László Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a Népi Építészeti Programban a tájházak megújítására, megóvására igényelhető támogatás. A tájházak fenntartói a helyreállítást megelőző szakmai dokumentációk elkészítéséhez, valamint épületfelújítási tevékenységgel járó helyreállításhoz is kérhetnek hozzájárulást.

A támogatás a tájházak veszélyelhárításához, állagmegóvásához, részleges vagy teljes felújításához biztosít forrást. A cél a hagyományos építészeti értékek megőrzése és helyreállítása a hagyományos technikák újraélesztésével.

Az odaítélhető vissza nem térítendő támogatás összege szakmai előkészítésre minimum 500 ezer, maximum 1,5 millió forint, épületfelújításra minimum 500 ezer, maximum 20 millió forint. A hozzájárulás mértéke a tevékenység megvalósítása során felmerülő összköltségnek legfeljebb a 80 százaléka lehet. 

A támogatási kérelmeket elbíráló bizottság a veszélyeztetett helyzetben lévő épületeknél a támogatás mértékét egyedi döntéssel megemelheti a felmerülő összköltség legfeljebb 90 százalékára. A veszélyeztetettség mértékének megállapítását a benyújtott dokumentumok alapján a bíráló bizottság végzi.

A támogatási kérelmeket a Teleki László Alapítvány által üzemeltetett online felületen, www.nepiprogram.hu-n, elektronikus formában lehet benyújtani június 14-ig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések