Hirdessen itt

Jubileumi évadjára készül a Szegedi Szabadtéri Játékok

Jubileumi évadjára készül a Szegedi Szabadtéri Játékok, a fesztivál programján a járványügyi helyzet miatt azonban változtatni kellett - közölte a fesztivált szervező Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója hétfőn.

Barnák László online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idén kilencvenéves jubileumát ünnepli a Szegedi Szabadtéri Játékok, hiszen 1931-ben indult útjára az ország legnagyobb szabadtéri színházi fesztiválja.

A járványügyi helyzet miatt változtatni kellett a fesztivál műsorán, három produkció - Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátéka, Verdi Traviatája és a Hófehérke és a hét törpe című mesebalett - kikerült a repertoárból - tudatta a színházi szakember.

A fesztivál programja június 24-én a Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertjével indul a Dóm téren. Új produkcióként került a műsorba az ország egyik leghíresebb sportolója és legnagyszerűbb futballcsapatának történetét feldolgozó Puskás, a musical július 17-én és 18-án. Az idén ötvenéves Magyar Állami Népi Együttessel koprodukcióban létrehozott néptáncgálát, a Tánc-ünnepet július 23-án láthatja a közönség.

A fesztivál kisebbik játszóhelyén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon az évad a Játékszín vígjátékával, a Kölcsönlakással indul július 9-én és 10-én. Mozart legnépszerűbb vígoperáját, a Szöktetés a szerájbólt július 23-án és 24-én tűzik műsorra. A Veres 1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című produkciójával pedig augusztus 19-én és 20-án érkezik Szegedre.

Az eredeti műsortervnek megfelelően július 2-tól öt előadáson látható a Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera, melyet 35 éve a fesztiválon mutattak be először Magyarországon. Visszatér a Dóm térre a filmvilág egyik legnépszerűbb vígjátékának színpadi változata, az Apáca show, majd új bemutatóként látható Bernstein West Side story-ja augusztusban két hétvégén, hat előadáson.

Újszegeden a folytatódó a Moliere-sorozat újabb darabjaként a Scapin furfangjai című vígjátékot tűzik műsorra augusztus 6-án és 7-én.

Az elmaradt előadásokra megváltott jegyek online és - a fesztivál jegyirodájában - személyesen is visszaválthatók vagy átcserélhetők - tudatta a főigazgató.

A szakértők egybehangzó véleménye, hogy a szabadtéren megtartott kulturális rendezvények a legbiztonságosabbak közé tartoznak - hangsúlyozta Barnák László.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések