A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gréczy Zsolt: A külhoni magyarokról gondoskodjon csak Románia meg Szlovákia


A Demokratikus Koalíció politikusa szerint, „ha térdig gázolnánk a jó minőségű vakcinában”, adhatnánk másoknak, de jelen helyzetben nem kellene adni a határon túliaknak a magyarországi készletekből.


Gréczy Zsolt az ATV vendége volt, ahol alig egyperces megszólalása során számos kijelentést tett. Válaszában azt implikálta, hogy Magyaországon a bőséggel rendelkezésre álló oltóanyagok nem elég jó minőségűek, és mivel még a „magyar embereknek” is kevés az igazán jó vakcina, ezért a szomszédos államok feladatköreit vesszük át a határon túliak beoltásával. Eszerint Magyarországon kívül nem magyar emberek élnek.

A Gyurcsány-párti politikus azt a kormányzati döntést helyeselte, hogy a hazánkban élő külföldieket is a magyar vakcinakészletekből oltsák be, és

megosztónak kizárólag a külhoni magyarokra vonatkozó regisztrációs lehetőséget tartja.


Ezt a véleményét egyéb iránt a televízió által készített, a kérdést firtató felmérésére alapozta, mely szerint a válaszadók 45-55% arányban osztottak meg a kormány azon döntése kapcsán, hogy a keleti és nyugati vakcinák révén létrejövő vakcinabőség miatt a Magyarországon élő külföldiek és a határon túli magyarok is regisztrálhatnak az oltásra.

Gréczy erre mondta azt, hogy miért kapjanak a külhoniak, miközben „minden magyarnak sem jutott még”, majd így folytatta. „olyan, mintha más államoknak vennénk át a feladatköreit – mit tudom én, Románia, Szlovákia, Ukrajna – hát ott is vannak kormányok, tehát azoknak az állampolgároknak is nekik kéne intézni a vakcinabeadást.”


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések