A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feljelenti a vérellátó a DK-t – A párt állítja: Bayer Zsolt felesége áron alul üzletel a vérplazmákkal


A DK feljelentést tett Bayer Zsolt felesége ellen vérplazmával való üzletelései miatt. A feljelentés oka, hogy Bayerné dr. Matusovits Andrea meghosszabbított egy szerződést, amely alapján feltételezhető hogy áron alul adja a magyar vérplazmát különböző magáncégeknek.


Mint megírtuk, a Parlamentben hívta fel a figyelmet a Demokratikus Koalíció, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat által a magyar vérplazma eladására kötött szerződésre, amelyet eredetileg az OVSZ előző főigazgatója kötött 2017-ban, utólagos vizsgálatok szerint már akkor a világpiaci szinttől elmaradó áron. Ez a szerződés 2019 nyarán lejárt, ám az időközben kinevezett főigazgató, Bayerné dr. Matusovits Andrea, Bayer Zsolt jobboldali publicista, a Fidesz 5. számú tagsági igazolványa tulajdonosának felesége újabb pályázat meghirdetése nélkül három évre meghosszabbította.

Most azonban a Vérellátó Központ jelentette fel a DK-t: az Országos Vérellátó Szolgálat közölte, hogy a betegellátásból tilos politikai támadást csinálni, amit szerintük a párt direkt az ünnepnapra időzítette hangulatkeltés céljából.

„A Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti interpellációban és médiumokban támadta az OVSz plazmaértékesítését, teljesen figyelmen kívül hagyva és elhallgatva, hogy az OVSz az elmúlt években megtöbbszörözte a terápiás plazma betegek kezelésére nem szükséges mennyiség eladási árát, amelyet gyógyszeralapanyagként értékesít a további betegellátás érdekében. Ráadásul az új szerződés szerint a gyártó köteles az általa vásárolt plazmából előállított gyógyszereket Magyarország számára biztosítani. Ezzel az OVSz nagyban növelte a betegbiztonságot, valamint milliárdokkal növelte az állam bevételeit, pont ellentétesen az állításokhoz képest. De kétségtelen, hogy felrúgta az addigi kényelmes, verseny nélküli állapotot, amelyet a szocialista–SZDSZ kormány hagyott örökségül” – írta a szóvivő.

Az OVSZ szerint ezzel a Demokratikus Koalíció pont nem a magyar emberek érdekét szolgálta, rágalmazás és becsületsértés miatt tettek feljelentést Sebián-Petrovszki László, DK-s képviselő ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések