A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elindult Csíksomlyóra a gyergyóalfalvi keresztalja


A korábbi évekhez képest kevesebben ugyan, de így is szép számban gyülekeztek a gyergyóalfalvi templom előtt azok, akik részesei kívánnak lenni a hagyományos pünkösdi zarándoklatnak.

Sem az eső, sem a rossz időjárás nem riasztotta el a zarándokokat, hiszen a hagyományláncnak nem szabad megszakadnia – nyilatkozta az indulást megelőzően Balázs József, a zarándoklat vezetője.

„A láncnak nem szabad megszakadnia, István pap ígérete nem szabad meddő maradjon! 450 évvel ezelőtt ő megígérte Babba Máriának, hogy elvezeti Gyergyóalfalu népét és a csatlakozó keresztaljákat a csíksomlyói kegytemplomhoz hálát adni a segítségért. A segítő Máriához nekünk kötelességünk elmenni, másodsorban hálából megyünk, és azért is, hogy mi is vállaljunk valamilyen szenvedést Jézus áldozata nyomán”


– hangsúlyozta Balázs József. A gyergyóalfalvi festőművész, mint ahogy az elmúlt közel harminc évben tette, idén is hálát adni megy Csíksomlyóra az isteni gondviselésért. - írja a Székelyhon

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések