A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Birkózó olimpiai kvalifikáció - Mindhárom szakágtól remél még kvótát Bácsi Péter


Bácsi Péter, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) szakmai igazgatója bízik benne, hogy mindhárom szakág tud még egy-egy tokiói kvótát szerezni Szófiában, a sportág csütörtökön kezdődő utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén.

A bolgár fővárosban a nőknél, illetve szabadfogásban és kötöttfogásban is három-három magyar sportoló lép majd szőnyegre, és valamennyiüknek nagyon nehéz dolguk lesz, mivel a tokiói indulás kivívásához döntőbe kell jutniuk.

Bácsi Péter hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, a nevezések alapján minden kategóriában népes lesz a mezőny, nem egy esetben harminc feletti létszámmal, ami jól érzékelteti a feladat nagyságát.

A versenyzőként kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi tájékoztatása szerint a csütörtökön kezdő szabadfogásúaknál Kuramagomedov Murad (74 kg), Veréb István (86 kg) és Ligeti Dániel (125 kg), a pénteken rajtoló nőknél Dénes Mercédesz (53 kg), Barka Emese (57 kg) és Németh Zsanett (76 kg), az először szombaton szőnyegre lépő kötöttfogásúaknál pedig Kecskeméti Krisztián (60 kg), Szőke Alex (97 kg) és Varga Ádám (130 kg) képviseli a magyar színeket.

A szakmai igazgató úgy véli, egyik súlycsoportban sem esélytelenek a magyarok.

"Reálisan azt gondolom, hogy szakáganként még egy-egy, kötöttfogásban esetleg kettő, ami benne lehet. Összesen három-négy kvótával lennék elégedett, de sajnos nagyon nehéz verseny lesz, és előfordulhat, hogy ennél kevesebbet szerzünk" - nyilatkozta a sportvezető.

Szófiában, a Budapesten rendezett márciusi európai kvalifikációs viadalhoz hasonlóan, minden súlycsoportban az első napi küzdelmekre helyeződik a hangsúly, a másnapi helyosztóknak már nem lesz jelentőségük, mivel kategóriánként az első kettő jut kvótához. A selejtezők csütörtökön, pénteken és szombaton is magyar idő szerint 10 órakor kezdődnek, míg az elődöntős program 18 órakor rajtol.

Magyarország eddig öt kvótát szerzett a július 23-án rajtoló tokiói nyári játékokra. A nőknél Sastin Marianna (62 kg), kötöttfogásban Korpási Bálint (67 kg), Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg), szabadfogásban pedig Muszukajev Iszmail (65 kg) harcolta ki korábban a szereplés lehetőségét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések