A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baltával fenyegette meg a zsarukat egy nógrádi férfi: megölte volna az élettársát is, ha a rendőrök nem viszik el a nőt – Most letartóztatták


A Nógrád Megyei Főügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves férfinak a letartóztatását, aki telefonos bejelentésében azzal fenyegetőzött, hogy ha a rendőrség élettársát nem viszi el a házból, akkor a nőt megöli, majd a helyszínre érkező rendőröket is baltával fenyegette.


A nyomozás adatai szerint a férfi május 16. napján bejelentést tett és rendőri intézkedést kért, mivel összeveszett élettársával, és azt követelte, hogy a rendőrök távolítsák el a házból a nőt. Annak érdekében, hogy a rendőrök intézkedését kikényszerítse, kilátásba helyezte, hogy ha nem viszik el a házból a nőt, akkor baltával megöli.

A férfi a házához érkező rendőrök előtt is élettársa megölésével fenyegetőzött, majd a baltával a kezében életveszélyesen megfenyegette a rendőröket is. A megalapozott gyanú szerint a férfi terhére terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette róható, amit a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Az elkövető többször volt már büntetve, vele szemben más eljárás is van folyamatban, emellett az élettársa és a rendőrök megölésével is fenyegetőzött, ezért a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája - az ügyészi indítvánnyal egyezően - a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte a gyanúsított letartóztatását - írja az ügyészség.

A végzést az ügyész tudomásul vette, ám ellene a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, ezért a döntés még nem végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések