A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Azt kiabálta, hogy megöli: 4 éves gyereke előtt késelte meg egykori párját egy férfi Budapesten


A vád szerint egy 28 éves férfi egy vita során késsel támadt rá volt élettársára, akit életveszélyesen megsebesített. A támadásnak 4 éves, közös gyermekük is szemtanúja volt. A főügyészség a férfit emberölés kísérletével és kiskorú veszélyeztetésével vádolja.


A vádirat szerint a férfi és a nő élettársak voltak, kapcsolatukból 2016-ban közös gyermek született. Az együttélésük során a kapcsolatuk megromlott, és külön költöztek. Élettársi kapcsolatuk megszakadását követően, 2020. október 27-én a nő feljelentést tett egykori párja ellen, amely szerint a férfi életveszélyesen megfenyegette őt.

Az egykori pár 2020. október 29. napjára találkozót beszélt meg a nő testvérének III. kerületi albérletében egyrészt a gyermek átvétele érdekében – aki a megelőző napokban a férfinél volt –, másrészt azért, hogy gyermek felügyeletével és elhelyezésével kapcsolatos kérdésekben egyeztessenek.

A nő a szüleivel érkezett a házhoz, ahol a férfi várta, majd felvezette őket a lakásba, ahol a férfi édesanyja és a közös gyermekük tartózkodott.

A találkozó során a férfi és a nő között szóváltás alakult ki, miután utóbbi közölte, hogy a gyermeket az új lakóhelyéhez közeli óvodába szeretné átíratni. A férfi ezért dühében ököllel megütötte a nőt az arcán. A nő édesanyja és a férfi szülei megpróbálták megnyugtatni és lefogni a férfit, aki azonban kiszabadította magát, majd a zsebéből elővett késsel többször megszúrta a nőt a nyakán és a fején, miközben azt kiabálta, hogy megöli őt.

Ezt követően a nagyszülők közös erővel kitolták a lakásból a dühöngő férfit, majd a lakás ajtaja elé állva megakadályozták, hogy oda visszatérjen, eközben pedig értesítették a rendőröket és a mentőket. A férfi a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt, elfogására végül elfogatóparancs kibocsátását követően, 2020. október 30-án került sor.

A nő sérülései életveszélyesek voltak. A támadott testtájékra, valamint a sérülések helyére, jellegére tekintettel, a nő csak a szerencsének köszönheti, hogy életben maradt. A férfi a súlyos, életellenes cselekményt a sértettel közös, 4 éves gyermekük jelenlétében követte el, aki szemtanúja volt az édesanyját ért brutális támadásnak. A vádlott ezzel a gyermeke értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztette.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő 28 éves férfit emberölés bűntettének kísérletével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések