A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A volt brit kormánytanácsadó beleállt Johnsonba: "katasztrofálisan elégtelen" intézkedések történtek a járvány alatt


Boris Johnson brit miniszterelnök egykori főtanácsadója szerint a kormány intézkedései "katasztrofális mértékben elmaradtak" a nagy-britanniai koronavírus-járvány kezdeti szakaszában attól mértéktől, amelyet a lakosság ilyen válsághelyzetekben jogosan elvárna.


Dominic Cummings, aki belső hatalmi viszálykodások után, 2020 végén haraggal távozott a Downing Streetről, a londoni alsóház egészségügyi, valamint tudományos és technológiai bizottságainak együttes szerdai meghallgatásán kijelentette: a brit kormány "nem volt hajlandó meghallani a vészcsengőket" még akkor sem, amikor a tavalyi év elején már számos országban elhatalmasodott a járvány.

Cummings szerint még tavaly február végén sem volt érzékelhető, hogy a Downing Street sürgős ügynek tartaná a járvánnyal szembeni fellépést, Johnson pedig "félelemkeltési céllal terjesztett sztorinak" tartotta a koronavírus-járványról szóló híreket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések