A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vártnál kevésbé nőttek az amerikai építőipari kiadások márciusban


Enyhén, a vártnál kisebb mértékben emelkedtek az építőipari kiadások márciusban az előző hónaphoz képest az Egyesült Államokban, mivel a lakásépítési kiadások növekedését ellensúlyozta a kereskedelmi célú ingatlanokra és az állami projektekre fordított kiadások folyamatosan alacsony szintje.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy februárhoz képest 0,2 százalékkal, 1513,1 milliárd dollárra kúszott fel az építőipari kiadások szezonálisan kiigazított évesített értéke.

Elemzők 2,0 százalékos növekedést vártak, miután februárban a szokatlanul hideg időjárás következményeként 0,6 százalékkal csökkentek a kiadások.

Éves összevetésben 5,3 százalékkal nőttek az építőipari kiadások márciusban.

Az első negyedévben az építőipari kiadások 328,3 milliárd dollárra rúgtak, ami 4,5 százalékkal haladja meg az előző évi 314,1 milliárd dollárt.

Az építőipari kiadások a bruttó hazai termék nagyjából 4 százalékának felelnek meg.

Márciusban a magánberuházási projektek hajtották az emelkedést: az építőipari kiadások szezonálisan kiigazított évesített értéke ebben a kategóriában havi összevetésben 0,7 százalékkal, 1169,199 milliárd dollárra nőtt. A lakás célú ingatlanok építési költségei 1,7 százalékkal emelkedtek, míg a kereskedelmi célú ingatlanoké 1,1 százalékkal csökkentek.

Az állami építési projektekre fordított kiadások 1,5 százalékkal csökkentek márciusban, lassult az ütem a februári 1,6 százalékos visszaesés után. Az állami és helyi kormányzati építőipari kiadásai 1,4 százalékkal, míg a szövetségi kormányzaté 2,1 százalékkal csökkentek.

Elemzők az építőipari kiadások további emelkedésére számítanak, különös tekintettel a lakóingatlanok iránti erős keresletre, amelyet az alacsony jelzáloghitel-kamatok mellett felerősített az is, hogy a koronavírus-járvány következményeként a belvárosokból sokan költöztek ki elővárosokba, családi házakba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések