A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Juventustól távozó Buffon: a kupagyőzelem hab a tortán


A rekorder Juventus nyerte a labdarúgó-Olasz Kupát, miután a döntőben 2-1-re verte az Atalantát. A torinóiak történetük 14. kupagyőzelmét ünnepelhették.


A szezon végén a Juvét elhagyó klublegenda, Gianluigi Buffon pedig hatodik alkalommal – egyszer a Parmával nyert, mostani csapattársa, a győztes gólt szerző Federico Chiesa édesapjával, Enricóval – emelhette magasba a trófeát, ezzel csúcstartónak számít.

Az ünneplés pillanatai:



– Ez a Coppa Italia-trófea a hab a tortán. A szurkolók, a társak, a klubvezetők, örökre az életem része maradnak. Bátran, profi módon és szenvedéllyel szolgáltam a csapatot, büszke vagyok az elmúlt évekre – értékelt boldogan a 43 éves kapus, aki még nem gondolkodik a visszavonuláson, új kihívást keres.

A bajnokságban a Bajnokok Ligája-indulásért küzdő Juventus első éves vezetőedzője, Andrea Pirlo is bízhat benne, hogy ez a diadal megszilárdítja alatta az inogó kispadot.

– Mindenképpen meg akartuk nyerni a döntőt, azok után, hogy a szezon elég hullámzóra sikerült. Nagyon sokat tanultam ebből az idényből, de úgy érzem a csapat fejlődik, szeretném folytatni a munkát, de a klubvezetés dönt majd a jövőmről – vélekedett Pirlo, akivel jelenleg 5. helyen áll a ligában a csapat, egy pontra a BL-indulást érő helytől.

Így szunyókált Ronaldo a kupával:



Hogy mennyire fontos volt ez a trófea a játékosoknak, azt a hírek szerint a Juventustól távozóban lévő portugál Cristiano Ronaldo fotója is tükrözi, aki a hazafelé úton a kupát magához szorítva aludt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések